SHOry:n koulutusjärjestelmää päivitetään - uusi kaavio tulossa

Koulutusjärjestelmän pohjana on kolme opettajakurssia kurssia, joissa opetetaan tiedolliset, taidolliset ja opetukselliset valmiudet alppihiihdossa tai lumilautailussa. Pitkien kurssien lisäksi koulutus sisältää lyhyempiä neljän ja kahden päivän mittaisia moduuleja.

ISIA-Jäsenyys

ISIA on kansainvälinen hiihdonopettajien kattojärjestö. Jäsenmaita on Suomi mukaan lukien yhteensä 37. Jäsenmaiden hiihdonopettajat voivat suorittaa ISIA-jäsenyyteen oikeuttavan koulutustason, joka on osoitus poikkeuksellisen taidokkaasta hiihdonopettajasta. ISIA-jäsenyys on laadun tae ja standardi. Useat ulkomaiset hiihtokeskukset tarjoavat kortin haltijoille hissilippuetuja. Edut ovat hiihtokeskuskohtaisia.  ISIA:sta on olemassa kaksi eri tasoa; Isia Stamp & Isia Card.

ISIA Stamp & Card

Suomen Hiihdonopettajat ry:n koulutus on kansainvälisen hiihdonopettajaliiton ISIA:n minimum standardien mukainen. ISIA jäsenyydestä tulee merkintä SHOry:n sähköiseen jäsenkorttiin. ISIA Card on kansainvälisen hiihdonopettajaliiton myöntämä perinteinen kortti, johon vuosittainen ISIA Stamp liimataan. ISIA Stamp -tason jäsenille tarjotaan muovinen SHOry:n jäsenkortti, johon vuositarran saa liimattua. ISIA -jäsenet lisätään myös ISIA Database rekisteriin.

ISIA Stamp taso saavutetaan suorittamalla: 

ISIA Card taso saavutetaan suorittamalla edellisten lisäksi:

Muut koulutukset

  • ISIA -päivitys

ISIA-päivityskurssille voivat osallistua yksittäiset hiihdonopettajat ja hiihtokouluryhmät. Kurssi soveltuu hyvin hiihtokoulujen koordinaatioleiriksi ja yksittäisen hiihdonopettajan päivityskurssiksi. Kurssi antaa 1 vuoden jatkon ISIA-jäsenyydelle.

Opintokirja

Opetusharjoittelua varten on opintokirja, johon saa merkinnät kaikista käydyistä kursseista. Opintokirja otetaan mukaan aina seuraavalle kurssille, jotta sitä voi käyttää keskustelujen pohjana. Ennen ISIA-jäsenyyden myöntämistä opintokirjasta tulee skannata kurssitodistus- ja opetusharjoittelun kuittaussivut, jotka tulee toimittaa yhdistyksen jäsensihteerille ja koulutusvastaavalle.