Ulkomailla työskentely ja kouluttautuminen

Todistukset ulkomaille

Kaudesta 23-24 alkaen kaikki todistuksemme ovat sekä suomeksi että englanniksi.
Mikäli olet suorittanut kurssin aiemmin, ja tarvitset todistuskäännöstä, lähetä kuva alkuperäisestä todistuksesta sähköpostitse shory@hiihdonopettajat.fi. Emme tee käännöksiä ilman alkuperäistä todistusta.

Mikäli tarvitset todistuksen liitteeksi kuvausta koulutusjärjestelmästä, se löytyy täältä. (linkki tulossa)

Hiihdonopettajan ammattipätevyys (EU)

Jos olet suorittanut hiihdonopettajan koulutuksen Suomessa ja haluat harjoittaa hiihdonopettajan ammattia muussa EU- tai ETA-maassa, saatat tarvita hiihdonopettajan pätevyystodistuksen. Pätevyystodistuksen myöntää Opetushallitus.
 

Hakemukset saavutettujen oikeuksien perusteella

Opetushallitus voi myöntää sinulle pätevyystodistuksen saavutettujen oikeuksien perusteella, jos olet EU- tai ETA-maan tai Sveitsin kansalainen, olet suorittanut Suomen hiihdonopettajat ry:n järjestämän Hiihdonopettaja, taso 3 -koulutuksen 24.6.2019 mennessä, ja lisäksi toinen seuraavista saavutettujen oikeuksien ehdoista täyttyy: 
•    sinulla on vähintään 200 päivän ammatillinen kokemus aikaväliltä 25.6.2014–24.6.2019 tai
•    olet läpäissyt sekä Eurotest- että Eurosecurity-testit.
 

Hakemukset yhteisymmärryspöytäkirjan nojalla myönnettyjen hiihdonopettajien ammattikorttien tai yhteiseen koulutustestiin osallistumisen perusteella

Jos olet saanut hiihdonopettajan ammattikortin 24.6.2019 mennessä tai olet läpäissyt hiihdonopettajien yhteisen koulutustestin ja haluat hakea hiihdonopettajan pätevyystodistusta, kysy lisätietoa Opetushallituksesta osoitteesta recognition@oph.fi.

Lisätietoa ja hakuohjeet sekä hakulomakkeet Opetushallituksen sivuilta

EU-komission delegoitu asetus hiihdonopettajan koulutustestistä


 

Tulevat CTT - ja ISIA Speed Test ajankohdat: