SHOry:n koulutusjärjestelmä

Koulutusjärjestelmän pohjana on kolme kahdeksan päivän mittaista kurssia, joissa opetetaan tiedolliset, taidolliset ja opetukselliset valmiudet alppihiihdossa tai lumilautailussa. Pitkien kurssien lisäksi koulutus sisältää lyhyempiä neljän päivän mittaisia moduuleja sekä kaksi hiihtokouluissa suoritettavaa harjoittelujaksoa.

ISIA-Standardit täyttävä kansallinen koulutusjärjestelmä

ISIA-Jäsenyys

ISIA (International Ski Instructor Association)  on kansainvälinen hiihdonopettajayhdistysten kattojärjestö. Jäsenmaita on Suomi mukaan lukien yhteensä 37. Jäsenmaiden hiihdonopettajat voivat suorittaa ISIA-jäsenyyteen oikeuttavan koulutustason, joka on osoitus poikkeuksellisen taidokkaasta hiihdonopettajasta. ISIA-jäsenyys on laadun tae ja standardi. Useat ulkomaiset hiihtokeskukset tarjoavat kortin haltijoille hissilippuetuja. Edut ovat hiihtokeskuskohtaisia.  ISIA-jäsenyydessä on kaksi tasoa; ISIA Stamp ja ISIA Card.

ISIA -Stamp & Card

ISIA-Stamp tason suorittamalla saa jäsenyyden todisteeksi tarran kansalliseen hiihdonopettajakorttiin. ISIA-Card on kansainvälisen hiihdonopettajaliiton myöntämä perinteinen kortti, johon vuosittainen ISIA-Stamp liimataan. Korkeimman tason suorittaneet ISIA-Card -jäsenet lisätään myös kansainvälisen hiihdonopettajaliiton rekisteriin.

ISIA-Stamp taso saavutetaan suorittamalla: 

ISIA-Card taso saavutetaan suorittamalla edellisten lisäksi:

Muut koulutukset

  • ISIA -päivitys

ISIA-jäsenyyden ylläpito edellyttää jatkovaa kouluttautumista. Päivitykseen sopii mikä tahansa SHOryn järjestämä koulutus. 1 koulutuspäivä päivittää ISIA:n yhdeksi vuodeksi, 2 päivää kahdeksi. Lisätietoja päivityksestä täältä.

Opintokirja

Opetusharjoittelua varten on opintokirja, johon saa merkinnät kaikista käydyistä kursseista. Opintokirja otetaan mukaan aina seuraavalle kurssille, jotta sitä voi käyttää keskustelujen pohjana. Ennen ISIA-jäsenyyden myöntämistä opintokirjasta tulee skannata kurssitodistus- ja opetusharjoittelun kuittaussivut, jotka tulee toimittaa yhdistyksen koordinaattorille ja koulutusvastaavalle.