SHOry:n koulutusjärjestelmä

Koulutusjärjestelmän pohjana on kolme kahdeksan päivän mittaista kurssia, joissa opetetaan tiedolliset, taidolliset ja opetukselliset valmiudet alppihiihdossa tai lumilautailussa. Pitkien kurssien lisäksi koulutus sisältää lyhyempiä neljän päivän mittaisia moduuleja sekä kaksi hiihtokouluissa suoritettavaa harjoittelujaksoa.

ISIA-Standardit täyttävä kansallinen koulutusjärjestelmä

ISIA-Jäsenyys

ISIA on kansainvälinen hiihdonopettajien kattojärjestö. Jäsenmaita on Suomi mukaan lukien yhteensä 37. Jäsenmaiden hiihdonopettajat voivat suorittaa ISIA-jäsenyyteen oikeuttavan koulutustason, joka on osoitus poikkeuksellisen taidokkaasta hiihdonopettajasta. ISIA-jäsenyys on laadun tae ja standardi. Useat ulkomaiset hiihtokeskukset tarjoavat kortin haltijoille hissilippuetuja. Edut ovat hiihtokeskuskohtaisia.  Isia:sta on olemassa kaksi eri tasoa; Isia Stamp & Isia Card.

ISIA -Stamp & Card

Suomen Hiihdonopettajat ry:n koulutus on kansainvälisen hiihdonopettajaliiton ISIA:n minimum standardien mukainen. ISIA-Stamp tasosta tulee merkintä SHOryn sähköiseen jäsenkorttiin. ISIA-Card on kansainvälisen hiihdonopettajaliiton myöntämä perinteinen kortti, johon vuosittainen ISIA-Stamp liimataan. Korkeimman tason suorittaneet Cardilaiset lisätään myös kansainvälisen hiihdonopettajaliiton rekisteriin

ISIA-Stamp taso saavutetaan suorittamalla: 

ISIA-Card taso saavutetaan suorittamalla edellisten lisäksi:

Muut koulutukset

  • ISIA -päivitys

ISIA-päivityskurssille voivat osallistua yksittäiset hiihdonopettajat ja hiihtokouluryhmät. Kurssi soveltuu hyvin hiihtokoulujen koordinaatioleiriksi ja yksittäisen hiihdonopettajan päivityskurssiksi. Kurssi antaa 1 vuoden jatkon ISIA-jäsenyydelle.

Opintokirja

Opetusharjoittelua varten on opintokirja, johon saa merkinnät kaikista käydyistä kursseista. Opintokirja otetaan mukaan aina seuraavalle kurssille, jotta sitä voi käyttää keskustelujen pohjana. Ennen ISIA-jäsenyyden myöntämistä opintokirjasta tulee skannata kurssitodistus- ja opetusharjoittelun kuittaussivut, jotka tulee toimittaa yhdistyksen jäsensihteerille ja koulutusvastaavalle.